Златото достигна нова рекордна стойност

Тревогите на инвеститорите от забавянето на световната икономика повишиха цената на метала до над 1 900 USDЦената на златото надмина 1 900 USD за унция, съобщи BBC. Това за първи път дава знаци за нарастващата тревога от забавянето на световната икономика. Ценният метал увеличи стойността си с 0.9% и достигна 1 913.50 USD за унция в азиатската търговия.


Страховете от забавяне на икономиката в САЩ и дълговата криза в Европа стимулираха търсенето на злато, което се разглежда като сигурна инвестиция в моменти на несигурност.


Според анализатори вероятността от парични стимули в САЩ увеличава възможността цената на златото да се повиши още повече. Според специалист от  Investec Australia инвеститорите ще продължат да влагат средства в златото, докато не се случи нещо „позитивно и устойчиво“.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK