Foster’s ще даде 500 млн. AUD на акционерите си

Най-голямата пивоварна компания в Австралия Foster's ще даде най-малко 500 млн. AUD (520 млн. USD) на акционерите си в опит да ги накара да устоят на предложението за придобиване от страна на SABMiller, съобщи Bloomberg. След като мениджърите отхвърлиха офертата на британския пивовар, оттам се обърнаха директно към акционерите. 


От Foster's планират или намаляване на капитала, или обратно изкупуване на акции. Обратното изкупуване на акции може да запази подкрепата на акционерите, твърди главният изпълнителен директор на компанията Джон Полърс. Според управителния борд на Foster’s офертата на  SABMiller от 9.5 млрд. AUD е твърде ниска и подценява компанията.


Глобалната пивоварна корпорация SABMiller реши да се обърне директно към акционерите на конкурентната Foster's Group с предложение за изкупуване на стойност 10 млрд. USD, след като не успя да убеди борда на директорите на компанията да го приемат. Офертата е за 4.90 AUD, подобна на тази от юни, но този път базираната в Лондон пивоварна каза, че предложението ще бъде намалявано при всяко бъдещо раздаване на дивиденти от Foster's. 


Foster’s отбеляза днес нетна загуба от  89 млн. AUD за годината, която приключва в края на юни. Причината е отделянето на производството на вино в самостоятелна бизнес единица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK