С 40% по-малко фирми предлагат коли под наем

Около 60 фирми са фалирали заради кризатаС около 40% е намалял броят на фирмите, които отдават коли под наем, съобщи БТА. Около 50-60 фирми са фалирали заради кризата според председателя на Националната асоциация на фирмите за автомобили под наем Иван Маринов. Преди 4-5 години в страната е имало 250-300 фирми с такава дейност, докато днес те са около 50-100, според Маринов.


Същевременно въпреки по-малкия брой компании на този пазар и автопарка браншът отчита ръст на поръчките, пише БТА. Той се дължи основно на интереса към услугата от страна на чужденци. Коли наемат руски граждани от средната класа, туристи от Германия и Великобритания.


Интересен факт е, че предимно българи, които се връщат от чужбина, наемат по-качествени автомобили. Цените варират между  25 EUR и 200 EUR в зависимост от вида автомобил.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK