Facebook планира 20 придобивания за 2011 г.

Най-голямата социална мрежа цели да подобри дизайна си и да се справи с конкуренцията на Google и TwitterFacebook планира придобивания, с които да подобри дизайна си и да отблъсне конкуренцията на Google и Twitter, съобщи Bloomberg. Най-голямата социална мрежа в света цели да придобие 20 фирми за 2011 г., обяви Вон Смит, директор на корпоративното развитие във Facebook.


Facebook вярва, че фокусирането върху дизайна ще привлича хората да прекарват повече време в сайта, докато добавянето на мобилни услуги може да допринесе за увеличаването на потребителите, които използват преносими устройства. На фона на нарастващата конкуренция с Google и  Twitter, Facebook трябва да подобри и системата си, за да може сайтът да работи гладко при бързото си разрастване. Компанията е направила 13 придобивания за тази година до момента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK