Йорданка Фандъкова: До две години в София ще се движат 50 нови тролейбуса

До две години в столицата ще има 50 нови тролейбуса, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при подписване на договор за интегриран градски транспорт в София по Оперативна програма "Регионално развитие"."За разлика то 30-те нови автобуса, които общината купи миналата година, новите тролеи ще бъдат с два пъти повече места за пътуващите, обясни кметът.


Стойността на проекта е 62 млн. EUR, като 50 млн. EUR са безвъзмездна финансова помощ. По проекта ще бъдат ремонтирани и 20 ключови кръстовища в столицата. След ремонтите се очаква трафика да бъде намалена с 20%.Министър Плевненлиев допълни, че ще има и 20 нови светофара по най-натоварените кръстовища. Светофарите ще бъдат оборудвани с датчици, които ще разпознават тролеите и ще ги пропускат приоритетно, за да се избегнат задръстванията, каза още той.


Повече по темата в утрешния брой на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK