България отново се включва към европейска акция срещу превишаването на скоростта

При последната общоевропейска контролна операция в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения Стартира европейска акция срещу превишаването на скоростта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Контролната операция, която е  организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция" в Европейския съюз - TISPOL, ще продължи до 28 август. Тя ще следи за нарушители, превишаващи разрешените скорости на територията на целия ЕС. При осъществяване на проверките ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, включително и мобилните и стационарни дигитални камери, фиксиращи нарушенията. Данните сочат, че във всички европейски държави превишената скорост, както и неправилно избраната спрямо конкретните пътни условия, са основен фактор за тежките пътни произшествия и високия брой загинали и ранени. В България над 50% от загиналите при пътни злополуки по вина на водачи са загубили живота си в резултат на превишена и несъобразена скорост.


В поредната акция у нас активно ще участват съвместни екипи на български и румънски пътни полицаи в пограничните зони на двете страни. При последната общоевропейска контролна операция, насочена срещу превишаването на скоростта, която се проведе в периода от 18 до 24 април т.г., в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения. 5221 от тях бяха засечени с автоматични технически средства, съобщават от МВР.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK