Adidas пуска "боси" маратонки

Adidas пуска "боси" маратонки

©Компанията търси мястото си на пазара в САЩ, доминиран от конкурента Nike Германската компания  Adidas представя „боси“ маратонки, предаде Associated Press. Новият модел ще създава усещане, като при ходене бос, но същевременно ще дава и защита, сцепление и трайност на обувката. Спортните обувки Adipure са нещо като „ръкавица за крак“ и нормална обувка. Те ще се появят на пазара в САЩ през ноември на цена от 90 USD.“Босите“ обувки са част от стратегията на  Adidas да разшири влиянието си в САЩ, където  Nike са по-популярни.  Adidas се включи в списъка от производители на спортни обувки, които да осигуряват на бегачите и посетителите на спортни зали максимален контакт със земята.


Въпреки че сегмента на „босите“ маратонки е малка част от пазара на спортни обувки, който възлиза на 22 млрд. USD, той се развива бързо. Продажбите са се увеличили повече от два пъти за изминалата година според  SportsOneSource.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK