"Летище София" ще експлоатира, управлява и поддържа летището в Балчик

Правителството очаква в най-кратки срокове аерогарата в морския град да започне да приема граждански полетиПравителството е възложило на "Летище София" експлоатацията, управлението и поддържането на летищен комплекс "Балчик". Столичният аеропорт има достатъчно опит в управлението, което ще гарантира изпълнението на проект, съобщиха днес от правителствения пресцентър. Това ще даде възможност в най-кратки срокове летище Балчик да започне да приема граждански въздухоплавателни средства.


В момента летищната площадка е морския град е неактивно военно летище. Промяната в предназначението му ще позволи подобряване на авиоуслугите по българското Черноморие. Летището е разположено върху площ от 4600 декара.


Правителството очаква, че летище Балчик ще поеме около една трета от полетите до Варна. С това ще се облекчи значително тежката транспортна ситуация в града, особено през лятото, тъй като централният поток от автобуси и коли към курортите на север в момента минава изцяло през града. Очаква се летище Балчик да обслужва туристи, ползващи въздушен транспорт за почивката си на северното Черноморие – Албена, Балчик, Кранево, Каварна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK