Правителството одобри 555 хил. лв. за издръжка на комисията "Кушлев"

Правителството одобри отпускането на 555 хил. лв. за издръжка на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси до края на тази година, съобщи пресслужбата на кабинета. С парите ще се обезпечат разходите за начало на дейността на комисията и формирането на нейната администрация.


Бюджетът предвижда да се извършат ремонтни дейности на работните помещения и други неотложни капиталови разходи. За придобиване на дълготрайни активи и основен ремонт ще бъдат дадени 290 хил. лв. от общата сума. Останалите средства са за текущи разходи, включително и суми за заплати и възнаграждения за персонала, нает по трудови и служебни правоотношения.


Създадената със Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси комисия е независим постоянно действащ държавен орган, първостепенен разпоредител с бюджетни кредити, на който е възложено да предотвратява наличието на конфликт на интереси на лицата, заемащи публични длъжности. Численият й състав възлиза на 25 щатни бройки, като от тях 20 са служители в администрацията. Средствата за издръжка се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за текущата година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK