"Уникредит Лизинг" с 16% пазарен дял

За второто тримесечие на годината дружеството е реализирало сделки в размер на 87.7 млн. EUR"Уникредит лизинг" вече притежава 16% пазарен дял, показват данни на Българската асоциация за лизинг (БАЛ) за второто тримесечие на 2011 г. Той е постигнат чрез реализирането на сделки на стойност 87.7 млн. EUR.


Проучването на пазара, което БАЛ изготвя показва, че най-голям дял в обемите на новия бизнес на "Уникредит Лизинг" се пада на лизинга на товарни автомобили. След това са лизингите за оборудване и леки автомобили. В прессъобщението до медиите става ясно, че компанията отчита негативните последици от  влошената икономическа среда, като отражение на световната криза върху българския бизнес. Според главният изпълнителен директор на "Уникредит Лизинг" Румен Иванчев приоритет в работата на компанията ще бъде подобряване на качеството на активите, разумно управление на риска и развитие на текущите стратегии.


Според статистиката на БНБ за лизинговата дейност към юни тази година, новите договори за финансов лизинг са в размер на 286.9 млн. лв. Увеличението е с 43.6% в сравнение със същия период на 2010 г. Спрямо първото тримесечие на 2011 г. обемът им е нарастнал със 17.7%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK