Янева твърди, че отводът й по делото "Софийски имоти" не е заради конфликт на интереси

Председателят на СГС посочи, че няма как да бъде манипулирана системата за разпределение на делаПредседателят на Софийски градски съд  Владимира Янева заяви, че отводът й по делото "Софийски имоти"  не е заради конфликт на интереси. По сумите й причината е определение на Софийския апелативен съд, че тя се е произнесла по същество на спора, съобщава БТА. Според Янева е задължително  всеки съдия сам да си направи отвод по разпределено му дело.


След като Янева беше избрана за председател на Софийски градски съд, се появи информация, че е тя е работила по дело за злоупотреби в дружеството "Софийски имоти", където е сключвала сделка като пълномощник на баща си. Янева коментира, че не би си направила отвод по тези причини. По случая срещу нея тече проверка за конфликт на интереси във Висшия съдебен съвет. Янева трябва да се яви на изслушване в понеделник.


Днес тя показа публично как става разпределението на дела в СГС, за да докаже, че манипулация върху системата няма как да бъде извършена. Всяко действие се отразява както на електронен, така и на хартиен носител. Според нея трябва да има възможност много натоварените съдии да не бъдат включвани в разпределението на дела за определен период от време.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK