Министрите са дали 400 обещания, изпълнили са само 10% от тях

За половин година министрите са дали 400 обещания, а са изпълнили само 10% от тях, показва статистиката на фондация "Четиринадесети януари", която събира обещанията на политиците и ги публикува в www.politikat.net . В тези 10% влизат неизпълнените и частично изпълнените обещания, а 30% са неизпълнените.


"Премиерът е шампион по обещания", коментира Асен Генов от фондаия "Четиринадесети януари". Бойко Борисов е дал 184 общания, а е изпълнил само 25% от тях. Неизпълнените са 59%, а тези които никога няма да бъдат изпълнени, защото срокът по тях е минал са 30%, уточни Генов.


Авторите на сайта  www.politikat.net обясниха,  че това е второто им проучване за изпълнението на обещанията. До отчитане на резултата се стига след като се обобщят обещанията, които са дадени в публичното пространсто и след това се потърсят отговори от различните министерства. Отговори при това проучване обаче са дали само Министерство на земеделието и храните, МВР, Министерство на финансите. Асен Генов и Константин Павлов обясниха, че повечето от отговорите са обстоятелствени, но в тях няма нищо съществено, а важните неща трябва да се четат между редовете.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK