Коментарите в световните медии след оттеглянето на Стив Джобс

Оттеглянето на Стив Джобс ще изправи Apple пред сериозни предизвикателства – в тази посока са немалка част от коментарите на водещите световни издания днес. Всички са единодушни в невероятната харизма на Джобс и постигнатото от него през годините. И всички изказват притесненията си за здравето на основателя на Apple.


New York Times
: Без своя майстор на дизайна Apple ще бъде изправен пред много предизвикателства
Finansial times
: Оставката на Джобс е много сериозно изпитание за Apple.
Le Figaro
:  Новината за оттеглянето му няма да постави под въпрос или да отложи планираната за средата на октомври поява на iPhone 5, нито пък появата на третата версия на iPad, планирана за началото на 2012 г. В писмото си за оставката Джобс успокоява феновете на Apple и бизнес средите, че пред компанията стои светло и пълно с иновации бъдеще, но сега въпросът е дали Епъл ще запази репутацията си на "каторжник на иновативното мислене.
Daily Telegraph
: Бъдещето на Apple е в сигурни ръце. Новият изпълнителен директор на Apple може и да не е така харизматичен като Стив Джобс, но е работохолик, етичен е в професионален план и изпитва истинска страст към компанията.
Guardian
: Изненадващата стъпка на Джобс може би е индикация, че той губи битката с рака.
The Independent
: Болестите, мъчещи Джобс години наред, най-накрая надделяха над него.
The Washington Post
: Икона на бизнеса с новите технологии, Стив Джобс направи така, че продуктите на Apple да са неделима част от ежедневието на хората - не само в офисите, но и в колите и дори в леглата им.
Le Monde
: Първо съосновател, а после и архитект на възраждането на Apple, Стив Джобс реши да пусне юздите на управлението на гиганта, както беше обещал, че ще направи, в случай че повече не може да изпълнява задълженията си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK