Raiffeisen Bank International увеличи печалбата си с 30.3% за първите 6 месеца на 2011 г.

С 30.3% се е увеличила печалбата за първите 6 месеца на годината на Raiffeisen Bank International, съобщиха днес от банката, чиято централа се намира в Австрия. Ръстът идва след като резервите за покриване на евентуални загуби на основния й пазар в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) бележат спад с една трета на годишна основа. Банката съобщи също, че обмисля да увеличи капитала си, за да може да засили присъствието си в региона.


За първата половина на годината Райфайзен отчете консолидирана печалба от 615 млн. EUR. Резервите за покриване на загуби от "лоши" кредити са се понижили с 203 млн. EUR до 405 млн. EUR на годишна база. "Резултатите ни отразяват подобряването на икономическите условия в ЦИЕ през първата половина на годината", заяви главният изпълнителен директор Херберт Щепик.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK