Конкурентите на Apple спечелиха от новината за напускането на Стив Джобс

С 3% се покачиха акциите на Samsung и LG Electronics днес. Тайванският производител на смартфони HTC също отбеляза с 5% по-висок инвеститорски интерес. Причина за покачването на акциите е съобщението, че Стив Джобс напуска позицията изпълнителен директор на Apple. Samsung Electronics се надяват на по-добри пазарни резултати, но и заради надеждите, че напускането на Джобс ще им помогне да настигнат Apple на пазара на смартфони и таблети.


Заради напускането на Джобс Samsung Electronics се надяват да настигнат Apple на пазара на смартфони и таблети. Въпреки по-добрите пазарни резултати през седмицата, според анализатора Марк Нюмън Samsung ще изгубят играта. Нюман смята, че липсата на Джобс няма да отнеме лидерската позиция на Apple. Смяната на изпълнителния директор на компанията подейства негативно и създаде страх на пазарите, защото начина по който Джобс промени компанията беше значителен, но в краткосрочен план това няма да повлияе. Продуктовият цикъл на Applpe е доста дълъг, а всички продукти от следващите поколения са вече проектирани.Феновете на Apple бяха огорчени от новините, но повечето от тях са сигурни, че любимата им компания ще остане първа сред конкурентите си. Те споделиха мнението, че напускането на Стив Джобс е било планирано дълго време. Единствените притеснения на Apple потребителите са, че смяната на изпълнителните директори ще забави създаването на нови продукти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK