Швейцария и Великобритания се споразумяха срещу укриването на данъци

За да се подсигури спазването на пакта, Швейцария ще плати на Обединеното кралство 500 млн. CHFШвейцария и Великобритания сключиха споразумение, с което да поставят край на укриването на данъци. Британските власти определиха постигнатото вчера споразумение като "историческо". 


По-рано този месец Швейцария постигна подобен договор с Германия, съобщава Wall Street Journal. Очаква се той да влезе в сила в началото на 2013 г."Споразумението не просто уважава защитата на личните данни на банковите клиенти, но и осигурява спазване на данъчните закони", обяви в изявление швейцарското министерство на финансите.


Според пакта жителите на Великобритания ще могат със задна дата да начисляват данък върху съществуващи вече отношения с Швейцария като направят еднократно плащане или чрез разкриване на сметките си. За да се гарантира изпълнението на пакта, швейцарските банки са задължени да платят гаранция от 500 млн. CHF. Министерството на финансите обяви, че вложените средства ще се възвърнат с печалбите от плащания на данъци.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK