НАП ще проведе над 20 търга с активи на длъжници през септември

Националната агенция по приходите (НАП) ще проведе повече от 20 търга за продажба на активи на длъжници през септември. Очакват се постъпленията от тях да достигнат 1.5 млн. лв. На есенните търгове ще бъдат предложени над 200 недвижими имота. Вече е започнал търг за мини бензиностанция в с. Хърлец, Врачанско с началната цена 30 хил. лв. Обявена е и продажбата на газ станция в Козлодуй, наддаването, за която започва от 50 хил. лв. Сред останалите имоти, обявени за продажба има шивашки цех в Сандански на стойност 164 800 лв., фурна в с. Трекляно, Кюстендил на стойност 9 680 лв. В столичния квартал „Надежда“, на цена 90 800 лв. се продава административна сграда с площ от 312 кв. м. Любителите на голфа могат да наддават за 3 дка земя в близост до игрището в Разлог, началната цена на е 162 739 лв. Сред предлаганите за продажба имоти са още апартаменти в Бобов дол, свинарник в Копривщица, мелница в село Челопеч и др. Продава се земя  в Симитли, Гоце Делчев, Нови Искър, в софийските села Яна и Гайтанево, в Старо село, Радомирско и др. През септември, за публична продажба ще се предлагат още оборудване на хотел в Добринище, машини за обувното производство, лазерни установки и вакуумни инсталации, дървен материал, бетоновози, трактори, мотокари, товарни и леки автомобили и др.


От началото на годината в НАП София са постъпили повече от 14.5 млн. лв. от продажба на активи и конфискувани стоки и от просрочени глоби. Това е с 9 млн. лв. повече, от събраното през същия период на 2010 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK