Днес трябва да бъде платен депозита за "Булгартабак"

Днес изтича крайният срок за подаване на обвързващите оферти и депозити в конкурса за продажбата на "Булгартабак". В процедурата за приватизация на тютюневия холдинг остана само един участник. До 15 ч. в Агенцията за приватизация ще приемат обвързващите оферти и депозита за участие в конкурса, определен на 10 млн. EUR. След този срок ще стане ясно дали единственият кандидат-купувач за холдинга - BT Invest GmbH Австрия, ще се ангажира окончателно с участие в приватизацията.


Aвстрийското дружество, зад което застана руската външнотърговска банка ВТБ, се оказа собственост на регистрирана в Кипър компания с ограничена отговорност. Другата фирма, подала документация, British American Tobacco, в началото на август се отказа от намерението си да купи българския цигарен холдинг.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK