Бургас получава 500 хил. лв. за областен инфоцентър

Проектът цели да популяризира възможностите за финансиране по актуалните оперативни програми и да осведомява гражданите за дейността на Кохезионната политика на Евросъюза Бургаската община и Министерски съвет подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от 500 хил. лв., която ще се използва за създаване на Областен информационен център. В него ще се предоставя информация за дейностите на европейските фондове, политиките и програмите на Европейския съюз (ЕС), както и за възможностите за кандидатстване по актуалните програми за финансиране в страната и ЕС, съобщават от морската община .


Новият информационен център ще се помещава на ул. "Трапезица" №5, в част от партерния етаж на сградата на Свободна безмитна зона. Офисът ще разполага с конферентна зала, кабина за симултантен превод и общо помещение, където посетителите ще получават информация и специализирана помощ. На разположение на гражданите ще бъде екип от четирима служители. Те ще отговарят на въпроси както на място, така и по телефон и онлайн.


Проектът има за цел да осведоми гражданите за дейността на Кохезионната политика на Евросъюза и да популяризира възможностите за финансиране по актуалните оперативни програми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK