КЗК отмени обществена поръчка за осветление в Горна Оряховица

Условие в документацията излишно ограничава участниците, констатират от КомисиятаКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на кмета на община Горна Оряховица за откриване на обществена поръчка за подържане на улично, парково и художествено осветление на територията на общината.


В документацията за участие е поставено условие участниците да са изпълнили минимум един договор от подобен тип през последните три години. Като той трябва да е бил част от обществена поръчка със същия предмет и начин на изпълнение или със същите или по-големи обем и стойност.


Според комисията подобно изискване ненужно ограничава участниците. За да се осигури равнопоставеността на участниците в процедурата е необходимо да се предостави възможност за участие на субекти, които не са изпълнявали подобни договори, но разполагат с необходимия опит и ресурси за изпълнение на поръчка от този тип, казват от КЗК.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK