Malteries Soufflet придобива малцовите операции на "Каменица" АД

Френската компания Malteries Soufflet придобива малцовите операции на "Каменица" АД. Българската пивоварна компания ще продаде малцовата си фабрика в Плевен и ще отдаде под дългосрочено наем фабриката си в Хасково. Malteries Soufflet е водеща межународна компания в сектора с 21 завода във Франция, Европейския съюз, Общността на независимите държави и Казахстан, които произвеждат 1.832 млн. т малц годишно.Продажбата на малцовите операции е резултат от стратегическа оценка на дейността на "Каменица" АД. Производството на малц не е част от основната дейност на българската пивоварна компания и прехвърлянето на въпросните операции ще позволи на фирмата да концентрира повече ресурсите и да бъде по-ефективйна в основните си функции – производство, маркетинг и продажба на бира.


Сделката предвижда всички 38 служители на двете фабрики ще бъдат запазени на работа и прехвърляни към българското дъщерно дружество на Malteries Soufflet. За да гарантира производствените нужди на пивоварните си в Пловдив и Хасково, "Каменица" АД ще сключи дългосрочено договор с Malteries Soufflet за купуване на малц от бившите си фабрики. Българската пивоварна компания е част от StarBev Group, контролирани от фонда за частни инвестиции CVC Capital Partners.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK