Последна версия - саботаж на Reckitt Benckiser

Саботаж от страна на природозащитни организации. Това е една от версиите за мистериозното попадане на психотропни таблетки в опаковките на болкоуспокояващото лекарство Nurofen Plus във Великобритания и Северна Ирландия, съобщават европейските медии. Предполага се, че организации за защита на животните на Острова са "скроили шапка" на компанията производител - Reckitt Benckiser, тъй като тя е известна с това, че тества медикаментите си върху животни. Засега обаче това е само една от версиите, по които работи полицията във Великобритания. Говорител на Reckitt Benckiser съобщи, че попадането на психотропни таблетки е саботаж и компанията няма нищо общо.


Преди няколко дни бяха открити таблетки от психотропното лекарство Seroquel XL в опаковки на Nurofen Plus. Seroquel XL се използва за лечение на шизофрения, мания, биполярна депресия. Ако попадне в организма на здрав човек, лекарството би могло да предизвика сънливост и замаяност. Медикаментът е бил открит в три партиди с Nurofen Plus, затова се предполага, че у клиентите има около 250 хил. опаковки, съдържащи таблетки Seroquel XL. Компанията производител обяви, че изтегля лекарството от пазара и прикани всички купувачи да върнат опаковките в аптеката.Nurofen Plus не е регистриран в България и не се продава в аптечната мрежа, така че няма опасност за българските граждани.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK