След лятната ваканция парламента ще гледа промени в закона за приватизация 

Днес е първото заседание на парламента след лятната ваканция надепутатите. Очаква се законодателната им дейност да започне с първото четене на промени в Закона за защита от бедствия, внесени от правителството. Проектопрограмата на Народното събрание предвижда още обсъждане на първо четене на изменения в Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права. Четири законопроекта за промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол се предвижда да бъдат дискутирани напърво четене в пленарната зала през тази седмица. Два от проектите са на депутати от "Коалиция за България", а останалитеса съответно на правителството и на заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.


Очаква се в пленарната зала да бъде представен доклад на БАН задейността му през миналата година. На първо четене през седмицата се очаква да бъдат обсъдени на първо четене законопроект за евтаназията, внесен от Любен Корнезов от левицата, и промени в Закона за съдебната власт, изготвени от депутата Яне Янев. Промени, предложени от Меглена Плугчиева /"Коалиция за България"/, в Закона за семейните помощи за деца също са част от седмичната проектопрограма. В нея е и първото гласуване на изменения във Валутния закон, както и на промени в Кодекса за застраховането.


По време на парламентарният контрол в петък министъра на финансите Симеон Дянков ще отговаря защо за  прехвърляни 1.4 млрд. лв. от резерва на НЗОК към фискалния резерв, както и на други на въпроси на депутати от "Коалиция за България" и ДПС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK