Sony, Toshiba и Hitachi обединяват отделите си за малки LCD панели

Японските корпорации Sony, Toshiba и Hitachi обявиха намерението си да обединят своите подразделения за дисплеи с течен кристал в общ, подкрепен от японското правителство фонд, в отговор на растящата конкуренция от южнокорейски и тайвански производители. Трите компании ще създадат Japan Display K.K. До пролетта на 2012 г., 70% от които ще бъдат притежавани от подкрепената от държавата Японската корпорация за мрежи за иновации чрез инвестиция в размер на 200 млрд. йени (2.6 млрд. USD).


Сделката ще създаде най-големият производител в света на LCD панели за мобилни телефони и камери. Единствено Toshiba успя да излезе на печалба от този отдел през изминалата фискална година, Sony и Hitachi реализираха загуби в тази област. Трите компании общо съставляват 22% от пазара на LCD панели с малък и среден размер, дефинирани като дисплеи с диаготнал до 9 инча. Най-голям е делът на японската Sharp с 15%, следвана от корейската Samsung и тайванската Chimei Innolux с по 12% всяка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK