КЗК отмени решение на АЕЦ "Козлодуй"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на АЕЦ "Козлодуй" за избор на изпълнител за доставка на металорежещи инструменти, съобщават оттам. Според Комисията заповедта на изпълнителния директор на централата за класиране на участниците и избор на изпълнител по проведената обществената поръчка е незаконосъобразна.


Производството установи, че габровското дружество "Болшевик" ООД,  класирано на първо място по обособени позиции 2 и 3, се явява представител на фирма-производител на металорежещи инструменти, без да има необходимото пълномощно за това. Пълномощното е оттеглено от производителя "ВСК Кентавър - Маштехмо" ЕООД един ден преди отваряне на офертите. КЗК счита, че комисията по провеждане на процедурата не е следвало да разглежда и оценява предварителната оферта на участника "Болшевик". Оттам обясняват, че е видно от техническата спецификация към офертата, както и от представената в заявлението декларация за произход на доставяните от дружеството стоки, че те всъщност ще са производство на фирма "ВСК Кентавър - Маштехмо" ЕООД.


В резултат на това нарушение КЗК връща процедурата на етап ново разглеждане на офертите на участниците по обособена позиция №2 и обособена позиция №3 от обществената поръчка при спазване на мотивите, изложени в решението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK