"Лукойл" е единственият доставчик на горива за финансовото министерство

Лукойл България" е единственият доставчик на горива за нуждите на Министерството на финансите (МФ) за следващите 18 месеца. Това показва справка на министерството, предоставена за "Дарик Радио"  по Закона за достъп до обществена информация. От нея става ясно, че договорът с "Лукойл България" е сключен през юли тази година - по същото време, когато Агенция "Митници" отне лиценза на бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим", заради което тя временно спря производството на горива.


Според справката на МФ доставчикът на горива за ведомството от януари 2009 г. до юли тази година е бил "ОМВ България". Договорът е сключен по време на правителството на Сергей Станишев. За 30 месеца компанията е доставила близо 77 хил. л гориво. След изтичането на договора през юли тази година, финансовото министерство е избрало новия доставчик - "Лукойл България". Споразумението е сключено за 18 месеца. До края на 2012 г. компанията трябва да осигури 38 хил. л гориво за нуждите на министерството. Към този месец министерство не дължи пари на доставчика на горива, става ясно от справката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK