Дейността на "Булгартабак" щяла да се запази

При тази сделка се продават не активи, а бизнес и цената отговаря на това, обясни изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контролСлед приватизацията "Булгартабак" няма да се продава. Това обясни изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. Той поясни, че в договора е записано, че инвеститорът трябва да запази предмета на дейност на дружеството и за това имало обезпечения - терените, активите и машините. Ако договореното не се изпълни от инвеститора, той трябва да върне обезпеченията на държавата.


"Ние продаваме не активи, а бизнес. Не продаваме дружеството така, че новият собственик да си прави с него каквото си иска, продаваме го с ангажименти. Това е за сметка на цената", обясни още Караниколов. Той допълни, че според становището на консултанта по сделката цената отговаря на това, което е договорено, като се има предвид, че се продава бизнес, а не активи.


По повод предстоящите протести на синдикатите срещу приватизацията Караниколов обясни, че те още от самото начало са казали, че не са доволни и са спазили думите си. Исканията на синдикатите пък били защитени за срок от три години.


В срок от 15 календарни дни ще се проведат преговори и ще се парафира договора по приватизацията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK