Учениците ще имат още една ваканция - есенна

Учениците ще имат пет ваканции през новата учебна година, като една от тях – есенна. В заповедта от  министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов за учебната 2011/2012 година е записана нова ваканция, която започва на 29 октомври и ще продължи до първи ноември, пише в БТА.


Коледната ваканция ще бъде удължена и ще продължи до 8 януари. Това узначава, че учениците ще разполагат с 16 почивни дни. Зимната ваканция ще бъде от 23 до 26 февруари.Пролетната ваканция ще бъде между 7 и 16 април, като 12-ти клас ще почива между 12 и 16 април.


Вторият срок ще започне на 7 февруари 2012 г., а неучебни дни ще има и заради празници и за организирането на държавните зрелостни изпити и на външното оценяване. Матурите ще бъдат на 21 и 23 май. Националното външно оценяване за четвъртокласниците ще бъде  на 9, 10, 14 и 15 май. Почивка е предвидена и за отбелязването на  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 и 25 май.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK