Турция подготвя своя марка автомобили

Турция планира създаването на собствена марка автомобили, съобщи БТА. Страната произвежда над един милион автомобила годишно, като марките, които се произвеждат там са например Ford, Toyota, Hyundai, Renault и Fiat. През миналата година общото производство на  леки автомобили и търговски превозни средства е възлизало на 1.1 млн. броя. Очаква се през тази година в Турция да се продадат 600 000 автомобила, като една трета от тях са произведени от международни компании.


Турският министър на индустрията Нихат Ергюн заяви, че има предприемачи, които имат интерес към инвестирането в създаване на национална марка автомобили. Очаква се клиентите й да бъдат около 200 000 на година, а по-късно да започнат да изнасят и в чужбина. Възможно е пазарният дял на националната марка да достигне 20%, каза Ергюн.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK