Нов зам.-директор във Фонд "Земеделие"

Васил Грудев е назначен за заместник-изпълнителен директор с ресор "Технически инспекторат" в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), съобщиха от фонда. С решение на Управителния съвет на фонда броят на зам.-директорите бе увеличен от трима на четирима. Разширяването на ръководния екип е обусловено от желанието за подобряване организацията на институцията и оптимизиране на дейността й.


Служителите на "Технически инспекторат" извършват проверките на място преди изплащането на финансова помощ по всички мерки и схеми, които се прилагат от ДФЗ. Те са разпределени в 11 регионални технически инспектората и правят над 25 000 инспекции годишно. На централно ниво се изготвя методологията, по която се правят самите инспекции, и стриктно се съблюдава тяхната коректност чрез извършването на допълнителни, контролни проверки.


Васил Грудев е роден на 5 май 1980 г. Завършва право в Юридическия факултет на университета "Franche-Comté" в Безансон, Франция през 2003 г., а година по-късно – и магистратура по административно право в същото висше училище. През 2005 г. става доктор и асистент към Юридическия факултет на университета "Robert Schuman" в Страсбург, Франция. Владее отлично френски и английски език.


Грудев започва трудовия си стаж в изграждащата се през 2006 г. Разплащателна агенция в ДФ "Земеделие" и изкачва всички нива на институционалната йерархия, съобщават от фонда. През 2008 г. е назначен за главен експерт в отдел "Технически инспекторат", а през 2009 г. оглавява отдела.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK