"Мини Марица-изток" ЕАД преизпълни плановете си за добив на въглища

Миньорите от "Мини Марица-изток" ЕАД добиха 20 620 хил. т въглища за осемте месеца от началото на годината.  Количеството добита суровина е със 7 млн. т повече в сравнение с резултатите от 2010 г. за същия период и с близо 500 хил. т повече от заложеното в бизнес програмата на дружеството за 2011 г. С постигнатите резултати  работещите в дружеството близо 7 200 души  подобриха предишния най-висок добив от 1996 г., когато от разработката на източномаришкото лигнитно находище са добити 16.6 млн. т въглища.


Тази година откривката на земните маси също върви по график. От началото на годината до края на месец август са разкрити, транспортирани и насипани повече от 66 млн. куб. м земна маса, което е с 57% повече в сравнение със същия период на миналата година. По този начин  въгледобивната компания се подготвя да изпълнява заявките на централите от комплекса - ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД, ТЕЦ "Контур Глобал Марица изток 3", "AES Гълъбово" и "Брикел" ЕАД за предстоящите студени месеци, в които потреблението на въглища се повишава.


В бизнес програмата на дружеството за настоящата година са предвидени добив на 27.25 млн. т въглища и разкривни работи в размер на 94.915 млн. куб. м земна маса. До края на годината се очаква преизпълнение на заложените в бизнес програмата добиви и достигане до 28-29 млн. т. Всички топлоелектрически централи в комплекса вече са подали своите заявки за следващата година и на тази база прогнозите за 2012 г. са за добив над 32 млн. т въглища.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK