ОИСР понижи прогнозата си за водещите икономики

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) обяви, че икономическото възстановяване в САЩ и богатите европейски страни ще бъде в застой или ще обърне  посоката си до края на годината под въздействие на правителствените икономии и отслабващото доверие на потребителите и бизнеса, предаде БТА. ОИСР прогнозира, че икономиката на САЩ ще нарасне с годишен темп от едва 0.4% през четвъртото тримесечие, а трите най-големи икономики в еврозоната ще отчетат икономически спад от 0.4%.


Организацията предупреди, че опасността от свиване се е засилила в някои водещи икономики от ОИСР, но допълни, че не се предвижда толкова голям спад, какъвто се наблюдаваше през 2008-2009 г. Днешната преразгледана оценка на ОИСР е публикувана ден преди финансовите лидери на Г-7 да се съберат в Марсилия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK