Столична община дава 20 млн. лв. за ремонти на паркове

Около 20 млн. лв. инвестира Столичната община в реконструкцията на паркове и градини, включително и в поддръжката им", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която откри обновената градинка "Чайка" – на ъгъла на ул. "Г. С. Раковски" и "Гурко" в центъра на столицата.


Изцяло е подменена настилката, изпълнен е проект за озеленяване и парково обзавеждане - пейки, кашпи, кошчета. Фандъкова добави, че в момента тече ремонт на централната част на Южния парк, започнало е вече обновяването на парк "Лебеда" в кв. "Красна поляна" и се довършва вторият етап от обновяването на парка "Гео Милев", като се изгражда и детска площадка.


Кметът на София обяви, че предстои изграждане на десет големи детски площадки в централните паркове и в градините. Други 25 площадки се изграждат от районните кметове във всички столични райони. Фандъкова допълни, че приключва конкурсът за избор на изпълнител за пространството пред Софийския университет, градинката при паметника на Патриарх Евтимий, както и пред Народната библиотека, където ще се извърши цялостна реконструкция с нова настилка.


Днес на обяд столичният градоначалник провери и ремонта на моста "Чавдар". Движението по него от тази сутрин е възстановено. Това е направено седмица преди крайния срок, похвалиха се то общината. "Това е важно, тъй като трафикът в София вече се натовари, а този мост е ключово трасе", отбеляза Фандъкова. По договор изпълнителят на основния ремонт  трябва в продължение на 5 г. да отстранява повреди, ако има забележки. Направена е цялостна реконструкция с изграждане на осветление, тротоари, парапети. "Около 15 септември се очаква да приключи първата част от ремонта на моста на бул. "Драган Цанков"", добави още Фандъкова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK