Съдът отхвърли молбата на Saab за защита от фалит

Причините за решението е липсата на ясен източник на бъдещо финансиране на автомобилопроизводителяШведският съд отхвърли подадената в сряда молба на Saab за защита от фалит. Финансово затрудената компания потърси помощтта на институцията, за да се предпази от кредиторите си до появата на нови източници на финансриане. Съдът във Ванерсборг обоснова решението си с неяснотата за евентуалния произход на бъдещо финансиране, което да осигури възстановяването на работата на предприятието. Засега не е ясно дали Saab ще обжалват решението.


Отказът на защита дава възможност на търговските съюзи, които представляват 3700-те служители на компанията да предприемат действия срещу нея. Фабриките на Saab не работят от април насам, заради невъзможността на компанията да плати на служителите и доставчиците си. В момента Saab изчакват решението на китайските власти за две сделки между шведската компания и два китайски инвеститора.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK