Водолази ще почистват  езерото в "Дружба"

Водолази ще почистват  езерото в "Дружба"

©Дъното на езерото в жк "Дружба" ще бъде почистено на 17 септември от професионални водолази. Почистването ще започне в 15.00 ч. и всички, които желаят могат да се включат като доброволци. Инициативата се провежда в рамките на кампанията "Моят зелен град" 2011 г. Езерото е с площ 65 дка и е дълбоко 8 м. В него традиционно се хвърля кръста на  християнския празник Богоявление.


Натруването на отпадъци по дъното на езерото обаче може да създаде сериозни проблеми за биологичното разнообразние в района. Ще бъдат почистени и бреговете на езерото, както и по-плитките части на водоема. В инициативата е включено и обучение на деца по отношение на биоразнообразието и опазването на околната среда в града.


Инициативата за почистване се провежда за четвърта година от Coca-Cola, Българското дружество за защита на птиците, Екопак България и с подкрепата на Столична община.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK