Депутатите избраха Лилия Павлова за регионален министър

Парламентът избра Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя заема мястото на Росен Плевнелиев, който е кандидат-президентът на ГЕРБ. Досега Павлова беше зам.-министър на регионалното развитие и блогоустройството с ресор "Програмиране на регионалното развитие".


Лиляна Павлова беше номинирана от премиера Борисов, а депутатите я одобриха със 116 гласа "за", 37 "против" и само двама "въздържал се". Тя ще положи клетва пред депутате, а официалната церемония по представянето й като министър ще се проведе в 17 часа в зала "Колегиум" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


По време на представянето й след заседанието на Министерски съвет в сряда Бойко Борисов обясни, че от началото на управлението на ГЕРБ Павлова е работела пряко с него по всички проекти и по оперативните програми, била много добре подготвена и с необходимите качества. "Естествено се вдига на следващо стъпало", отсече Борисов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK