КЗК отмени избора на доставчик на релси за ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД  

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на Съвета на директорите на "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД за обявяване на класирането и избор на изпълнител на обществена поръчка за доставка на релси и аксесоари за рехабилитация на релсови пътища. Производството е образувано във връзка с постъпила жалба от страна на "Хилез" АД.


КЗК е установила, че класираният на първо място участник не е изпълнил своето задължение, установено както в ЗОП, така и с изрично изискване на възложителя - да подаде офертата си в цялост и на български език. Участникът е следвало да бъде отстранен от по-нататъшно участие в процедурата, тъй като не е изпълнил въведените задължителни условия.


Комисията връща преписката на възложителя на етап последно законосъобразно  действие- разглеждане, оценка и класиране на офертите, съгласно посочените мотиви. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK