АЕЦ "Козлодуй" с нов изпълнителен директор

Александър Николов ще поеме централата след като досегашния директор Костадин Димитров е подал оставка по здравословни причини Александър Николов е избран за изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД. Той е досегашен член на Съвета на директорите на дружеството. Това е решено от Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" днес, съобщиха от "Българския енергиен холдинг" ЕАД. До тази промяна се е стигнало, след като на 2 септември в "Български Енергиен Холдинг" ЕАД е постъпила молба от Костадин Димитров, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД ,за освобождаването му от поста и от Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, поради здравословни причини.


На 8 септември с решение на Съвета на директорите на БЕХ Костадин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, и на негово място е избран Митко Янков.


Кой е Александър Николов


Новоизбраният изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Александър Николов започва работа в АЕЦ "Козлодуй" през 1986 г. От 2001 г. ръководи последователно направленията "Инженерна поддръжка" и "Инженерно осигуряване", а от 2005 г. оглавява управление "Инженерно-техническо осигуряване". В периода 2007 - 2008 г. е директор на дирекция "Производство", след което до април 2010 г. е ръководител на управление "Експлоатация".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK