Заплатите на служителите от МВР ще бъдат повишени след 2 години

От 2013 г. се предвижда нарастване на заплатите на служителите на МВР, каза пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. Георгиев участва в международна конференция "Сигурност - ключът към бъдещето на Европа". По думите му увеличението на заплатите на служителите на МВР щебъде възможно след влизането ни в Шенгенското пространство.


Според зам.-министър Георгиев сега заплащането на полицаите у нас е нормално за етапа, в който се намираме. Георгиев отбеляза,че след присъединяването ни към Шенген граничните полицаи ще могат да се възползват от наредба на МВР да получават допълнителни средства съобразно специфичните условия на труд. По време на конференцията бе обявено, че средният доход на начинаещ полицай в Европа е около 1300 евро, а около 2700 евро есредната заплата за служители на ръководни длъжности. Осемдесетпроцента от държавите в Европа предвиждат допълнителни доходи за полицаите за нощен или опасен труд и за участие в специфични операции.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK