Новият министър на икономиката на Япония е Юкио Едано

Едано заема длъжността, след като Йошио Хачиро напусна поста заради шеги с АЕЦ "Фукушима" 


Новият министър на икономката, търговията и индустрията на Япония се казва Юкио Едано, предаде БТА. Едано заема поста на Йошио Хачиро, който вчера подаде оставка само девет дни, след като встъпи в длъжност. Министърът беше принуден да се оттегли, поради непрофесионалните си описания, които дава на пострадалите градове край AЕЦ "Фукушима", наричайки ги "градове на смъртта".


На мястото на Хачиро временно беше назначен Осаму Фуджимура, а малко по-късно японски медии оповестиха новият икономически министър  Юкио Едано. Той беше държавен секретар в предишното правителство на Наото Кан.  Новото японско правителство встъпи в длъжност на 2 септември, след като управлението на  Наото Кан не даде желаните резултати при справянето на ядрената криза във Фукушима. Новото правителство е със сравнително млад състав според японския критерии. Новият министър-председател на Япония Йошихико Нода е шестият за последните пет години.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK