Френските банки са изправени пред понижение на рейтинга

Акциите на френските банки BNP Paribas, Societe Generale и Credit Agricole отново започнаха да губят стойност заради възможно понижение на рейтингите им от страна на Moody's. С това спадът на акциите на  банките надмина 40% за последните три месеца, съобщава Bloomberg.


Трите най-големи френски банки по пазарна стойност може да се окажат с орязан рейтинг още тази седмица, заради инвестициите им в гръцкия дълг, съобщава агенцията, позовавайки се на анонимни източници. Френските банки са начело в списъка на гръцките кредитори с общо 56.7 млрд. USD експозиция на частен и публичен дълг. Moody's започна преразглеждане на рейтинга на трите банки през юни, заради "потенциално несъответствие между ефекта от евентуална гръцка неплатежеспособност или преструктуриране на дълга, и сегашните рейтингови нива..

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK