Започва процедура по фалита на Saab

Синдикатът на служителите в администрацията Unionen обяви, че ще започне процедура за обявяване във фалит на финансово затруднената автомобилостроителна компания Saab, тъй като членовете на профсъюза все още не са получили заплатите си за август, предаде БТА.Unionen обяви, че ще започне процедурата днес.По-рано днес синдикатът на работниците в металообработванетои Шведската асоциация на дипломираните инженери заявиха, че ще изчакат с искането за обявяване на фалит на Saab, докато апелативният съд разгледа жалбата срещу съдебното решение, коетоне разрешава на компанията да започне преструктуриране.Автомобилостроителната компания обяви, че ще обжалва съдебното решение от миналата седмица, с което бе отхвърлена молбата й за защита при фалит и започване на процес по преструктутиране.


Компанията се надява да получи капиталова инжекция от 245 млн. EUR кеш от китайски инвеститори, които чакат разрешение от регулаторните органи.Производството в завода на Saab фактически е спряно от април, тъй като компания има затруднения да плати на доставчиците и служителите си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK