ЕС: България трябва да покаже по-убедителни резултати срещу корупцията на най-високо ниво

България и Румъния трябва да увеличат допълнително усилията си за реформи - това е заключението от последния доклад на Съвета по общи въпроси на Европейския съюз, съобщава БНР. Въпреки решителните действия на правителството, България трябва да покаже по-убедителни резултати срещу корупцията на най-високо ниво и организираната престъпност, се посочва в заключенията на Съвета.


Заключенията са част от стандартна процедура по одобрение на всеки доклад на Европейската комисия за България и Румъния и в тях за нашата страна е отбелязано още, че трябва спешно да продължи съдебната реформа, да приеме ново законодателство за отнемане на незаконно придобито имущество, да гарантира пълно прилагане на закона за конфликт на интереси, да подобри работата в областта на обществените поръчки. Съветът отбелязва още, че ще очаква с интерес планираната от Еврокомисията за догодина цялостна оценка за постигнатото от България и Румъния от датата на присъединяването им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK