Стефан Данаилов е кандидатът за вицепрезидент на БСП

Стефан Данаилов e кандидатът за вицепрезидент на БСП. Кандидатурата му беше обявена от лидера на БСП Сергей Станишев. Той обяви президентската двойка на партията Ивайло Калфин и Стефан Данаилов като възможно най-подходящата. "Стефан Данаилов винаги е бил открит, винаги е имал ясна позиция и никога не е имал врагове", изтъкна Станишев. Той обясни още, че кандидатурата на Данилов е допълнение на Ивайло Калфин, което ще даде нужната вяра и надежда на хората.


Само един от членовете на Националния съвет на БСП не подкрепи кандидатът за вицепрезидент. Това беше Георги Близнашки. Останалите 101 члена гласуваха "за".


Преди да представи кандидата, Станишев прочете писмо от името на Данаилов, с което той изразява готовност да участва в предстоящите избори. Кандидатът обаче не присъстваше на заседанието.


кандидатът за президент Ивайло Калфин коментира, че само е могъл да мечтае за по-добра кандидатура. "Стефан Данаилов е държавник. Той работи не само за културата. Той е държавник", обясни Калфин. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK