Съд в Германия забрани продажбите на Samsung Galaxy 10.1

Патентната война между Apple и Samsung продължава, като този път калифорнииците спечелиха биткатаПроизводителят на iPad Apple отбеляза значителна победа в немски съд, след като той потвърди забраната за продажба на таблета на Samsung Galaxy 10.1. Корейската компания обяви, че ще обжалва решението, съобщава Reuters.


Двата технологични гиганта, които са и лидерите на пазара на таблети в момента, са в разрастваща се патентна война от месец април насам. Съдебните битки са резултат на жестоката конкуренция между двете компании. Въпреки че Apple са стабилен лидер, както на пазара на смартфони, така и на таблети, Samsung е най-силната конкуренция.


Анализатори от Frost & Sullivan, казаха, че решението няма да повлияе прекалено на Samsung, но създава прецедент, който може да се използва от други съдилища в патентните дела по света.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK