МВФ одобри отпускането на 4 млрд. EUR финансова помощ за Португалия

Друга страна в криза - Италия преговаря с Китай за продажба на активи, за да реши дълговите си проблеми Нов транш финансова помощ получи Португалия от МВФ. Съветът на директорите на МВФ одобри първия етап от действията срещу финансовата криза в европейската държава. Страната ще получи достъп до финансови ресурси в размер на около 4 млрд. EUR. С тях размерът на средствата, отпуснати от фонда, надвиши 10 млрд. EUR, а тригодишната програма предвижда общо над 27 млрд. EUR финансова помощ за Лисабон.


Друга страна от еврозоната с дългови проблеми - Италия, преговаря за помощ от Китай. Страната е започнала преговори още преди месец с Китай за продажба на активи, за да реши дълговите си проблеми,  съобщава БНР, цитирайки "Файненшъл Таймс". Публичният дълг на Италия възлиза на 120% от БВП и 23% от целия публичен дълг на еврозоната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK