Агенцията за приватизация подписа договора за продажба на "Булгартабак"

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и "БТ Инвест ГмбХ", Австрия подписаха договора за приватизация на 79.83% от капитала на "Булгартабак-Холдинг" АД, София. Цената по договора е 100.1 млн. EUR. Сумата ще бъзе платена чрез банков превод по сметка на АПСК по следния начин - 20% в деня на подписване на приватизационния договор, а останалата част от 80% - преди приключване на сделката.


Окончателното прехвърляне на правото на собственост върху продаваните акции ще стане след заплащането на остатъка от покупна цена и след разрешение на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе за концентрация на стопанска дейност.


Според договора за приватизация кувупачът има следните задължения: - за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството, и да не допуска ликвидация и обявяване в несъстоятелност- за срок от 5 години да не намалява акционерното си участие в дружеството и дъщерните му дружества- за срок от 5 години да не осъществява структурни промени или преобразувания в групата- за срок от 5 години да изкупува минимални количества български тютюн в размер на 5000 тона за всяка от 5-те години- за срок от 3 години да поддържа средногодишна численост на персонала в дружеството и дъщерните му дружества на нивата от 2010 г.- за срок от 3 години да поддържа разходите за труд в дружеството и дъщерните дружества на равнищата от 2010г. - за срок от 2 години да извърши предложените в офертата си инвестиции в размер на 7 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK