HP отложи крайния срок за придобиването на Autonomy

Hewlett Packard отложи крайния срок за придобиването на британската софтуерна компания  Autonomy за 3 октомври, предаде Reuters. Отлагането се налага, след като намеренията за придобиване получи само 41.6% одобрение от акционерите на компанията.


От компанията предложиха през август цена от 2.550 пенса за акция в Аutonomy. В момента продажната цена на компанията е 11.2 млрд. USD. Инвеститори в Autonomy възнамеряваха да отхвърлят офертата. "Инвеститорите ще чакат по-конкурентна цена", смятат анализатори. Много експерти обаче не виждат шансове за контра сделка. Не мисля, че някой има по-голяма нужда да купи  Autonomy от HP . Смятам, че много професионални инвеститори държат на акциите си, защото вярват и в най-малката вероятност, че ще се появи нова по-добра оферта", смята анализатор от Charles Stanley.


Съществуват и хипотези, че инвеститорите в Autonomy не искат да се разделят с акциите си, защото не намират по-добри варианти къде да инвестират парите си. Акциите на компанията отчетоха 0.2 % повишение до 2.521 пенса тази сутрин в 08:00 лондонско време (GMT).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK