Пясъчните фигури в Бургас са донесли 170 хил. лв. приходи

Туристическият сезон в Бургас е бил много по-силен от предишните години. Това заяви кметът на града Димитър Николов пред Радио "Фокус". В момента се обобщават данните от всички културни мероприятия, фестивали, изложби и концерти. Изчисленията показват, че само от Фестивала на пясъчните фигури, приходите за 2011 г. възлизат на 170 хил. лв. за сравнение през миналата година те са били 70 хил. лв. Това показва, че сме намерили успешната формула, казва Николов.


Той отбелязва, че общината има сериозни приходи и от изложбата на тракийското златно съкровище, което е основание и през следващата година традицията да се представят национални и исторически ценности в Бургас да бъде продължена.


Във връзка с блокираните в България стотици туристи, след отменени полети на авиокомпания "България Ер" заради дългове на туроператорската фирма "Алма Тур" кметът на Бургас посочи, че това за съжаление неминуемо ще се отрази негативно на името на България като място за почивка. "Община Бургас взе активно участие в комуникацията между собствениците на хотели в Бургас, които се оказаха на сериозна висота и веднага поеха ангажимент и настаниха без много дебати блокираните на летището туристи. На тези, които имаха нужда, бе оказана и медицинска помощ. За съжаление в края на лятото, вместо да се поздравим с успешния сезон, този проблем оставя сериозно петно върху туризма по нашето Черноморие. Дано следващата година ефектът от тези трудности да не е толкова силен и осезаем", коментира Николов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK