"България Ер" ще съди групата "Алма Тур" заради дълга от близо 3.6 млн. EUR

България Ер" ще събира натрупания дълг от над 3.6 млн. EUR от "Алма Тур" по съдебен ред и действия за това вече са предприети, съобщават от авиокомпанията. "Събирането на това вземане е въпрос на предпиети вече правни действия, като окончателното  решение ще бъде взето от компетентния съд", казват в официално съобщение от самолетната компания.Оттам коментират още и че заради задълженията на Групата "Алма Тур" категорично не могат да превозват нейните клиенти в бъдеще.


От авиокомпанията отбелязват също, че дружеството има финансови проблеми не само по отношение на авиопревозите на туристите си, но и трудности в обслужването на банкови заеми. Групата "Алма Тур" има кредит в размер на 8 млн. EUR за финансиране на авиационна дейност и друг от 18 млн. EUR за хотелска дейност, посочват от "България Ер".  Авиокомпания "България Ер" към момента продължава да изпълнява 18 редовни полети между Варна/Бургас и Москва и Санкт Петербург, като ще продължи да поддържа въздушни съобщения между България и Руската Федерация до края на лятно разписание 2011 г., съобщават от авиопревозвача.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK